Ohjeistusta piiricupkisoihin 2019

Piirin linjauksen mukaan osanottomaksutuloista vähintään 75 % tulisi käyttää palkintoihin, pois lukien piiriverokisat, joissa palkintojen jako-osuus on aina vähintään 70 %. Palkintosummat lasketaan vähentämättömästä absoluuttisesta osanottotulosta sarjoittain (esimerkkitaulukot löytyvät piirin nettisivuilta). Näin ollen esimerkiksi piiriverokisoissa, joissa osanottomaksu on 15 € ja piirivero on 1.5 € niin silloin summat ovat: palkintoihin 70 %, järjestäjälle 20 % ja piiriveroon 10 %. Muissa kilpailuissa palkintoihin käytettävä summa on 75 % ja järjestäjän osuus on 25 %. Mahdolliset järjestäjän kulut sisältyvät aina jo järjestäjän 25 % osuuteen. Jos järjestäjä haluaa kisoissaan poiketa alaspäin tästä jakoprosentista, palkintoihin käytettävä prosenttiosuus on ilmoitettava jo etukäteen kilpailukutsussa. Suosituksena on, että tavarapalkintojen sijaan palkinnoiksi tulisi aina lahjakortteja tai rahaa. On syytä huomioida, että piiriverokilpailuissa järjestävä seura saa kompensaatiota kohtuullisella buffettimyynnillä ja ylipäänsä järjestäjien buffettipalveluiden käyttö on suositeltavaa. Palkintosummat on hyvä kuuluttaa avoimesti aina jo jakotilanteessa, millä vältetään jälkipuheet."

Lisäksi päätettiin, että jatkossa piirille ei tarvitse enää tilittää piirinmestaruuskisoista 2 €:n "piiriveroa" per osallistuja. Sen sijaan piirinmestaruusmitalit hankkii ja kustantaa ko. kisan järjestävä seura. Mitalit saa helpoiten tilattua Palkintonurkasta.

Ensi vuoden (2019) alusta alkaen yli 80 v. peritään osallistumismaksu, mutta heille lasketaan kisatulokseen automaattisesti kerroin 1,2. Perusteluina tähän oli lisääntyvä yli 80 vuotiaiden kilpailijoiden määrä, mikä johtaa jaettavissa olevan palkintopotin jatkuvaan pienenemiseen.

Sarjajaot pidetään v. 2018 tasolla. Piiricup-kisoissa kalojen välitöntä tappoa suositellaan.
 


« Takaisin


 

Ajankohtaista
SVK:n tiedote 12.3.2020 Lisää >>
2020 toimintakalenteri Lisää >>
Reijo Viertolasta vuoden 2019 kalamies Lisää >>
©2020 Pohjois-Karjalan Vapaa-ajan kalastajapiiri - MMD Networks Oy